Drogkereskedéssel gyanúsítják

2020.05.14. 16:57

Közel negyed kiló kábítószert találtak egy zalaapáti férfinél

Közel negyed kiló kábítószert találtak annál a 34 éves zalaapáti fiatalembernél, akinek letartóztatásáról- egyebek mellett a bűnismétlés, a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel- csütörtökön döntött az egerszegi járási bíróság nyomozási bírója.

Arany Gábor

Az előzményekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a férfi az Audi a 4-es típusú autóját május 11-én állították meg a rendőrök a 71-es főúton Fenékpuszta közelében. A gépkocsi és a sofőr átvizsgálásakor közel negyed kiló kábítószer, 247 gramm amfetaminpor, valamint egy digitális mérleg került elő, és az is kiderült, hogy a gépkocsin másik járműre kiadott rendszámot használt a sofőr. Az eddig feltárt tények szerint a férfi 2019 tavaszától ez év májusáig Keszthely térségében az ismerőseinek pénzért vagy más anyagi ellenszolgáltatás fejében rendszeresen juttatott kábítószert – amfetamin tartalmú speedport, marihuánát, ecstasyt- , amit ő Budapesten vásárolt meg. Az egyedi azonosító jellel való visszaéléssel, valamint kábítószer-kereskedelemmel alaposan gyanúsítható férfi letartóztatását a keszthelyi járási ügyészség indítványozta. Tekintettel arra is, hogy a férfit kábítószer birtoklása 2018 márciusában miatt 16 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték és a próbaidő még nem járt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!