Vádat emeltek

2020.03.03. 13:23

Becsapta, majd megverte áldozatát a türjei férfi

A napokban vádat emeltek az áldozatát becsapó, bántalmazó 55 éves türjei férfi ellen.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség által kiadott tájékoztató szerint a türjei férfi 2019. szeptember 14-én este Gógánfán egy rendezvényen múlatta az időt, ahová éjféltájt érkezett meg falubelije, akivel közösen folytatták az italozást mások társaságában. A bál végeztével hajnalban négy óra körül ismerősük gépkocsijával hazautaztak Türjére, és az 55 éves férfi lakásán folytatták a poharazgatást.

Reggelre az erősen leittasodott állapotba került vendégének a házigazda arany ékszereket vett elő, felkínálta vendégének mondván, hogy nehéz anyagi helyzetbe került, ezért pénzre van szüksége, és eladja az ékszereket. Szavait alátámasztandó két maréknyi arany gyűrűt, karkötőt, nyakláncot, fülbevalót vett elő, amire a vendég közölte, hogy kétezer eurót ad az ékszerekért, de az ár csak egy részét tudja azonnal kifizetni, s mivel Ausztriában dolgozik, a fennmaradó összeget kint veszi magához majd egy bankautomatából. Ezek után telefonon visszahívta a lakáshoz azt a férfit, aki Türjére fuvaroztató őket, majd hármasban mentek el a pénzéért.

A vevő a lakásánál 950 eurót adott át az ékszerekért az ismerősének, akihez ezután együtt visszamentek, ott azonban már a házigazda a lakásába nem engedte bemenni a vevőt, hanem ráförmed, hogy te mit keresel itt. A meglepett férfi bizonygatni kezdte, hogy az imént adott át pénzt az ékszervásárlás előlegeként, mire az 55 éves türjei férfi értetlenséget színlelve kérdezte: „milyen pénzt?”, majd közölte vendégével: „részeg vagy”, és felszólította, takarodjon a házától. A két férfi között szóváltás alakult ki, majd amikor a vevő nem volt hajlandó távozni, a házigazda lapátot vett kezébe és a nyelével többször fejbe vágta vendégét, aki a homloka elé tartva kezét próbált meg védekezni, így aztán az ütések a karját is érték. Ezek után a házigazda bement, az átvert vevő pedig a testvérét hívta, segítségül aki hazavitte Mint kiderült, az 55 éves férfinak nem állt szándékában, hogy eladja az ékszereit, hanem arra törekedett, hogy az ittas vendégét tévedésbe ejtse és pénzt szerezzen tőle.

A megyei főügyészség sajtószóvivője dr Pirger Csaba közlése szerint a történtek alapján a keszthelyi járási ügyészség az 55 éves türjei férfi ellen csalás és testi sértés miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában