Vádat emeltek ellene

2020.02.13. 07:00

Más gépkocsira kiadott rendszámot szerelt az autójára

Más gépkocsira kiadott rendszámot szerelt az autójára, bíróság elé kerül a sofőr. 

Arany Gábor

Fotó: police.hu

A megyei főügyészség közlése szerint a 35 éves dombóvári férfi Volkswagen Bora személygépkocsival közlekedett a zalai megyeszékhelyen 2018. szeptember 7-én este és a rend­őrök a Kazincy tér Ady utca kereszteződésében megállították a járművet.

Ekkor kiderült, hogy a személygépkocsi osztrák honosságú, Magyarországra behozott és rendszámokkal már nem rendelkező Volkswagen Bora. A rá felszerelt rendszámok pedig német ideiglenes hatósági jelzések. A személygépkocsi eredetileg osztrák hatósági jelzésekkel rendelkezett, azonban a járművet 2018 március végén már kivonták a forgalomból Ausztriában.

A sofőr tudta, hogy az autón lévő német felségjelzésű rendszámtáblákat nem az általa korábban megvásárolt, osztrák honosságú, Volkswagen Bora típusú személygépkocsira adták ki, ennek ellenére az autót használta. A férfi ellen az egerszegi járási ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában