genetikai nyomok alapján találták meg

2019.12.21. 07:12

Tizenkét év után azonosították a kanizsai gyilkost

Emberölés bűntette miatt emeltek vádat egy nagykanizsai férfi ellen, aki 12 évvel ezelőtt megölt egy 81 éves embert – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI

Fotó: Shutterstock

Pirger Csaba tudatta: a hajléktalan életmódot folytató férfi 2007 decemberében ittas állapotban betört az édesanyja házával szomszédos lakásba. A zajra felébredő 81 éves férfit durván és kitartón bántalmazta, aminek következtében az a helyszínen meghalt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a 12 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját júniusban fogták el.

A rendőrök 2007-ben genetikai azonosításra alkalmas nyomokat rögzítettek, de akkor a szakértői vizsgálatok nem hoztak pozitív eredményt. A férfit, akit a rendőrség már 2007-ben lehetséges elkövetőként kezelt, a helyszínen talált genetikai nyomok alapján áprilisban egyértelműen azonosítani tudták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!