Eddig hárman haltak meg miatta

2019.06.18. 14:10

Előzetes letartóztatásba helyezték a parkerdei gyilkosság gyanúsítottját

Kedden előzetes letartóztatásba helyezte a járásbíróság B. Tibort, azt az 50 éves férfit, aki szombatra virradóan olyan durván bántalmazta élete párját, hogy a nő rövid időn belül meghalt.

Arany Gábor

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, szombaton reggel sétálók találtak rá a 29 éves nő holttestére az egerszegi parkerdőben a nagy rét szomszédságában. A rendőrök rövid időn belül eljutottak a nő 50 éves élettársához, akit őrizetbe vettek, és a nyomozási bíró a főügyészség indítványára előzetes letartóztatásba helyezte 30 napra a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt. Az eddig feltárt adatok szerint a férfi az egerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg a fiatal nővel tavaly karácsonykor. Szerelmi viszony szövődött közöttük, és a két hajléktalan társra talált egymásban a rendszeres italozásban is. Így volt ez pénteken is, amikor a városbeli bolyongás után a parkerdőbe mentek, ahol estére mind a ketten lerészegedtek. Ekkor próbált a férfi közeledni a párjához, ám visszautasításban volt része, amin feldühödve a nőt annyira összerugdosta és -verte, hogy sérüléseibe belehalt. B. Tibort a megyei bíróság 1997. október 9-én életfogytiglani fegyházra ítélte több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt azzal, hogy 20 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra, ami 2017-ben megtörtént. B. Tibor 1996. december 26-án délelőtt mozgássérült, triciklivel közlekedő apja és annak élettársa társaságában indult Sáncról Beleznára. Útközben vita kerekedett közöttük, a feldühödött fiatalember fejszét ragadott, többször lesújtott 63 éves apjára. Őt igyekezett megvédeni az élettársa, az 53 éves asszony termetes forrasztópákával többször fejbe verte B. Tibort, aki emiatt őt is megtámadta. Több tucatszor sújtott le áldozatai fejére, mindketten rövid időn belül életüket veszítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában