Felfüggesztett börtön

2018.09.27. 07:00

Az utcán mutogatta magát a zalaegerszegi férfi

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki több alkalommal is a nyílt utcán, fényes nappal mutogatta magát.

Arany Gábor

A most jogerős ítélettel lezárt történet tavaly július 21-én kezdődött. Reggel negyed nyolckor Zalaegerszegen, a kaszaházi Zala- hídon várakozott a férfi, s amikor egy kerékpáros nő ért a közelébe, feléje fordulva elővette nemi szervét, és önkielégítésbe kezdett. Ezt a biciklis távozásakor hagyta abba, majd ruházatát rendezte, s bement a közeli áruházba, ahol nem sokkal később a rendőrök elfogták.

Augusztus 24-én délután Keszthelyen hasonlóan viselkedett a zalaegerszegi férfi. A Georgikon és Deák utcák sarkán ácsorogva figyelt fel a közeli parkolóban autójában várakozó nőre, aki elindulása után elhaladt a férfi előtt. Ekkor ő rövidnadrágját letolta, hogy a stoptáblánál megálló, aztán lassan elinduló kocsiban ülő nő jól láthassa férfiasságát.

November 16-án délután Hévízen a Dr. Schulhoff Vilmos sétányon a bokrok takarásában nyúlt magához a férfi. Ráadásul amikor egy nő – meglátva, hogy mit csinál – kísérőjével inkább irányt változtatott, a férfi előjött a bokorból és követte őket, az önkielégítést közben folytatva. Majd kisvártatva visszatért a növények közé. A fürdővárosban sétálók hívták ki aztán a rendőröket, akik elfogták a szeméremsértőt.

A szakértő a férfiról megállapította, hogy személyiségzavarban szenved, de az a büntethetőségét nem korlátozta. A férfi egyébként 2018 májusában, az ügy elsőfokú tárgyalásán tagadta a történteket, ám a bíróság kétséget kizáróan bizonyítottnak találta bűnösségét, és háromrendbeli szeméremsértés vétsége miatt egy év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság elrendelte a pártfogói felügyeletét, és kötelezte a vádlottat, hogy időszakosan keresse fel a pszichiátriai szakrendelést, és az erről szóló dokumentációt rendszeresen mutassa be a pártfogónak. Ezt az ítéletet hagyta helyben a törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában