Kényszergyógykezelés vár rá

2018.06.07. 12:00

Vasvillával támadt a rendőrökre egy férfi Becsvölgyén

Kényszergyógykezelését rendelte el a járásbíróság annak a 54 éves férfinak, aki rettegésben tartotta környezetét.

Arany Gábor

A korábban már cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezett, becsvölgyei lakóhelyű férfi 2016 őszétől környezetét agresszivitásával félemlítette meg. Előfordult, hogy az élelmiszerboltban minden előzmény és szóváltás nélkül szidalmazott, majd arcul ütött egy idős asszonyt, egy házaspárt veréssel és megöléssel fenyegetett meg. Más alkalommal a háza előtt sétáló férfira azzal támadt, hogy özveggyé teszi a feleségét, mert elvágja a torkát. Rajtuk kívül másokat is nem egy esetben megöléssel fenyegetett, valamint rendszeresen helyezett verést kilátásba a falubelieknek, akadt, akinek a házát akarta felgyújtani.

Tavaly márciusban a szomszédja kérte a rendőrök segítségét, mert a kerti munka közben a férfi vasvillával támadt rá, mondván, zavarja a ténykedése őt a tévénézésben. A kiérkező rendőrökkel szemben is agresszíven lépett fel, vasvillával támadt rájuk, azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja őket. Ezután az intézkedő rendőrök elől a padlásra menekült, a feljáratot eltorlaszolta, aztán befőttesüvegeket, téglákat, vashordót és öntöttvas fürdőkádat dobott le rájuk. Végül gáz­sprét vetettek be ellene, így tudták elfogni.

Az ügyészség hivatalos személy ellen, felfegyverkezve elkövetett erőszak, becsületsértés és zaklatás miatt emelt vádat, ám az igazságügyi elmeorvos szakértői véleménye szerint a férfi kóros elmeállapotú, hiányzik a belátási képessége. Mivel emiatt nem büntethető, az ügyészség a férfi kényszergyógykezelését indítványozta, amit az egerszegi járásbíróság jogerős ítéletében elrendelt kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában