Békülni akart

2018.06.09. 10:00

Erőszakkal közeledett volt kedveséhez egy férfi Nagykapornakon

Nem tudott a szakításba beletörődni, erőszakkal is közeledett volt kedveséhez az a férfi, aki ellen emiatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Blanscape

A pár szorosabb baráti és érzelmi kapcsolatban állt, ám ez a férfi féltékenysége miatt zátonyra futott, és a nő tavaly december elején szakított, amit volt párja nem tudott elfogadni. Ilyen előzmények után ez év január 2-án hajnali két óra tájt barátaival megjelent a nő nagykapornaki lakásánál azzal, hogy újév alkalmából felköszöntse és beszélgessenek. Bár a férfi ittas volt, a nő beengedte, és a lakás egyik szobájában mentek. Itt a férfi közölte, hogy békülni szeretne, sőt testi kapcsolatra is szerette volna rávenni a nőt, aki azonban közölte, hogy nem békül, és távozásra szólította fel volt párját. Közben a lakásba bementek a férfi barátai is, hogy magukkal vigyék őt, ám sem unszolásukra, sem a nő felszólítására nem indult útnak. Ekkor az új évet ünneplő társaság tagjai távoztak és a pár magára maradt.

A férfi megint megpróbált közeledni a nőhöz, alsónadrágra vetkőzött, leült az ágyon hálóruhában helyet foglaló nő mellé, aki pléddel igyekezett eltakarni magát. A férfi azzal gyanúsította meg, hogy azért nem akar békülni, mert van valakije, majd arról faggatta, hogy szereti-e. A nő annak érdekében, hogy végre nyugta legyen, igenlő választ adott, amire a férfi pofon vágta. Ez után tovább faggatta, és a válaszok után megint megütötte, majd ismét próbált még közelebb helyezkedni hozzá, s egyértelművé tette, szexuális kapcsolatot akar. Egyre nagyobb erővel próbálta meg legyőzni a nő ellenállását, ám sikertelenül, amin feldühödött, ezért az ágy támlájának lökte a nőt, aki a konyhába menekült. Volt párja követte, vitatkozott vele, többször megütötte, a nyakát szorongatta.

A zajra felébredt a nő kiskorú gyermeke és kiabálni kezdett, amire a férfi elengedte az asszonyt, aki bement a fiához. Az ittas férfi a gyerek előtt is folytatta a vitát és célzott arra, hogy szeretné, ha az asszony lefeküdne vele. A gyerek sírni kezdett, kérlelte a férfit, hagyja őket békén, mire ő kiment a szobából. Ezt a helyzetet kihasználva az asszony a gyerekkel együtt kiszökött a lakásból, és közelben lakó barátnőjétől kért segítséget.

Az asszony a bántalmazástól zúzódást, bevérzést, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A megyei főügyészség szóvivője, dr. Pirger Csaba elmondta: a férfi ellen magánlaksértés, testi sértés, valamint szexuális kényszerítés bűntette kísérlete miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!