Kék hírek

2018.05.18. 11:00

150 ezer forintért akart eladni egy fiatal lányt a zalai férfi

Fiatalkorú lányt akart prostitúcióra rávenni, majd 150 ezer forintért el is adta volna az a férfi, akit nem jogerősen öt év fegyházra ítéltek.

Arany Gábor

Az akkor 17 éves pomázi lány 2015 nyarán az interneten ismerkedett meg egy zalaegerszegi férfival, akihez többször is elszökött. Miután az év októberében Németországban börtönbe került a lány barátja, annak egyik ismerőséhez, a 48 éves O. Gézához költözött Lovásziba. A férfi felajánlotta a lánynak, hogy dolgozzon prostituáltként nála, azzal a feltétellel, hogy a pénzen fele-fele arányban megosztoznak. Így közvetítette ki decemberében két férfihoz, egyikükkel a szexuális aktus is létrejött, amiért a lány 10 ezer, O. Géza 5 ezer forintot kapott.

A lány a pénzt később O. Gézának adta, de abból nem kapott vissza. Ezt szóvá is tette, mire a férfi közölte, akkor eladja őt. Meg is próbálta eladni egy pacsai férfinak, akihez időközben a lány átköltözött, de a kért 150 ezer forintot végül nem kapta meg O. Géza, hiába lépett fel agresszíven. Csak azt ígérte meg nekik a pacsai férfi, hogy ha lesz pénze, később fizet, de ez nem történt meg.

A tárgyaláson O. Géza azt állította, nem tudott arról, hogy a lány még nincs 18 éves, de ezt a körülmények és a tanúvallomások alapján a bíróság nem fogadta el. O. Gézát 18. életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett kerítés, valamint emberkereskedelem előkészülete miatt az egerszegi törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa 5 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte mint többszörös visszaesőt. A vádlott feltételes szabadlábra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudásul vette, a vádlott és védője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!