Ítélet

2018.03.09. 10:53

Késsel támadott és majdnem ölt – Tizenöt év fegyházat kapott a kanizsai férfi

Majdnem ölt az a feldühödött férfi, akit az egerszegi törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntető tanácsa pénteken 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt, nem jogerősen.

Arany Gábor

A 62 éves nagykanizsai K. Géza 2017 januárjában szabadult a börtönből, a Magyar utcába költözött egy ismerőséhez és felvette a kapcsolatot korábbi élettársával, aki közben másik férfival szőtt szorosabb kapcsolatot.. K. Géza és az asszony rendszeresen veszekedett, előfordult, közöttük verekedés is, ráadásul május közepétől a férfi ismétlődően megöléssel fenyegette volt párját. A ház egyébként hasonló alakok gyűjtőhelyeként működött, így a rendőrök megjelenése sem volt ott ritka.

Tavaly június 5-én K. Géza már hajnalban pálinkázni kezdett az önkormányzati lakás főbérlőjével, amit a nő látva kora délelőtt megkért új párját, hogy menjen át hozzá, mert félt a volt élettársától. Ez felbőszítette K. Gézát, aki felelősségre vonta az érkező vendéget, ő pedig félelmében a rendőrök segítségét kérte. A kiérkező járőrök figyelmeztették és rendre utasították K. Gézát. Az indulat azonban nem csillapodott benne és hamarosan megint azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megöli az asszonyt és párját, elvágja a torkukat. Emiatt újra visszahívták a rendőröket, akik ismért figyelmezették K. Gézát és feljelentették rendzavarás miatt. Távozásuk után a férfi továbbra is fenyegetőzött, ezért az asszony a párjával együtt bezárkózott előle az utcai szobába, de K. Géza rájuk törte az ajtót és megtámadta a hozzá közelebb lévő, ágyon ülő férfit. Dulakodni kezdtek, e közben a támadó hétcentis pengéjű késével hétszer megszúrta ellenfelét. A támadást látva az asszony kiabálni kezdett, ami hallatán a rendőrök, visszatértek a lakásba és megfékezték a nekivadult K. Gézát, akinek indulatait a rendőrök beavatkozása ekkor sem csillapította le. Miközben elkísérték, visszakiáltott az asszonynak, te lettél volna a következő és kijelentette, a nővel kellett volna kezdenie és kár, hogy nem használt nagyobb kést, mert mindkettőjüket meg akarta ölni. A has- és mellüregbe is behatoló szúrások miatt a megkéselt férfi életét azonnali műtéttel mentették meg a kanizsai kórházban.

Tizenöt év fegyházra ítélték

A többszörösen visszaesőnek minősülő K. Gézát emberölés kísérlete és emberölés előkészülete, valamint két rendbeli lopás miatt ítélték el 15 év fegyházra. A férfi ugyanis más jövedelme nem lévén révén rendszeres haszonszerzésre törekedve áruházak polcait dézsmálta meg, legtöbbször így jutott hozzá az innivalójához is.

Az ítélet arról is rendelkezett, hogy a tavaly június óta előzetes letartóztatásban lévő K. Gézának a teljes büntetést ki kell töltenie, ugyanis feltételesen nem bocsátható szabadon. Az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a védő és az előzetes letartóztatásban maradó vádlott enyhítés, eltérő minősítés, illetve felmentés érdekében fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában