Vádemelés

2018.03.27. 14:18

Autós üldözésbe keveredtek, mert jegy nélkül mentek be a rezi dinóparkba

Autós üldözés, kiabálás kerekedett a dinópark fizetés nélküli meglátogatásából, a történtek miatt a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint tavaly július 27-én délelőtt kereste fel a Reziben működő dinó- és kalandparkot egy gyermekes család.

Az időjárás miatt az összes játékot nem lehetett használni, ezért a pénztáros kedvezményes, 3000 forintos fejenkénti belépőjegyet kínált, amit a vendégek nem fogadtak el, hanem a panaszkönyvet kérték, de nem kapták meg. Ezt követően a család jegy nélkül bement a parkba, amiről a pénztáros telefonon értesítette a parkot működtető cég vezetőjét. Ő pedig utasította, hogy a panaszkönyvet ne adja át és küldje el a vendégeket, akik egyébként húsz perc séta után távoztak, autóba szálltak.

A parkoló kapuját közben a pénztáros behúzta, ám a sofőr kinyitotta, visszaült Honda típusú személyautójába, elindult lassan, mintegy maga előtt tolva az eléje álló pénztárost, aki végül ellépett a jármű elől. A főnök értesülve a nem fizető látogatók távozásról, Mitsubishi Pajeroterepjárójával a nyomukba eredt. Cserszegtomaj központjában, a Szent Flórián térnél érte utol a Hondát, villogtatott rá, és amikor végül az megállt, a Pajero vadrácsával súrolta a Honda lökhárítóját, megsértette a festését, 85 ezer forint kárt okozva. Ez után a park vezetője kiabálva, trágár módon vonta felelősségre a Honda vezetőjét, de amint észrevette a kocsiban ülő gyerekeket, abbahagyta a kiabálást és visszament a kocsijához.

A vádirat megfogalmazása szerint a férfi közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a környéken tartózkodókban megbotránkozást keltsen.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történtekről tájékoztatást adva közölte, a park üzemeltetője ellen garázdaság miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában