Büntetés

2018.01.18. 13:00

Két zalai férfi eszméletlenre verte majd le is vizelte áldozatát

Eszméletlenre verték, levizelték áldozatukat azok a férfiak, akik ellen különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat a napokban.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a két büntetett előéletű zalai férfi tavaly június 22-én délután egy muraszemenyei családi házban durván bántalmazta az oda váratlanul betérő vendéget. A két férfi ismerőse családi házában poharazgatott, ahová látogatóba érkezett a későbbi áldozat. A házba belépve észrevette, hogy az ott tartózkodók egyike a régi haragosa, aki meglátva őt azonnal rátámadt, meg akarta ütni. Erre a vendég kimenekült a házból az utcára, de a két férfi utána eredt és fülénél fogva visszahúzta a házba. Bevitték a szobába, ahol áldozatát ütni-verni kezdte haragosa, miközben társa belülről támasztotta az ajtót, hogy a háziak ne jussanak be. A sorozatos ütések, rúgások hatására a bántalmazott férfi eszméletét vesztette, ekkor vízzel leöntötték.

Miután magához tért, keresztül vonszolták a ház udvarán a pajtába és ott folytatták a bántalmazást. Az ütlegektől a szerencsétlen ember újból elvesztette az eszméletét, ekkor támadója föléje állt és levizelte, amit társa mobiltelefonjával felvett. A bántalmazásban a megtámadott férfi orrcsontja, arccsontja, valamint négy bordája eltörött, sérülései súlyosak, nyolc napon túl gyógyultak.

A két férfire különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!