Vádemelés

2018.01.06. 11:00

Focisták támadtak a bíróra egy kanizsai meccsen

A futballmérkőzést vezető bíróra támadt rá az a két férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat garázdaság és könnyű testi sértés miatt.

Arany Gábor

A vádirat szerint a Nagykanizsán megrendezett Miklósfa-Rédics megyei másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen, 2015. november 15-én délután a 68. percben a rédicsi csapat egyik játékosa szóvá tette a játékvezetőnek, hogy nem vette észre a vele szemben elkövetett szabálytalanságot. A futballista ezen annyira felháborodott, hogy szidalmazni kezdte a bírót, aki ezért sárga lapot adott neki. Mivel a játékos indulatai ezek után sem csökkentek, tovább sértegette, szidalmazta a játékvezetőt, aki ezért piros lapot mutatott fel neki. Ekkor a játékos fenyegetően a játékvezető felé indult, kivette a bíró kezéből a piros lapot és a földre dobta. Eközben már a csapattársai körbevették a játékvezetőt és szintén szidalmazni kezdték, majd egyikük nagy erővel megrúgta a bal térdét.

Egy másik játékos pedig ököllel mellkason ütötte a játékvezetőt, aki a bántalmazás következtében zúzódásokat szenvedett el, sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a magát tettlegességre ragadtató két futballista ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a közelmúltban a nagykanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában