Jó szomszédi iszony

2018.01.31. 08:30

Áramot vezetett a kerítésbe a kutyák elriasztására

Másodfokon elmarasztalták azt az idős férfit, aki áramot vezetett szomszédjával közös kerítésen.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A magyarszerdahelyi B. Imre  évek óta haragos viszonyban volt szomszédjával. A 76 éves férfit zavarta a szomszéd  kutyáinak ugatása, s azért, hogy az állatok a kerítéstől elriassza  2015. október 11. előtt a két ingatlant elválasztó  kerítésébe áramot vezetett. A rozsdás kerítés a bevezetési pont utáni 60 centiméteres szakaszon került feszültség alá. Ezen a részen a kerítés akácos, növényekkel sűrűn benőtt területen állt. A megállapított tények szerint a kerítésbe vezetett áram csak akkor lett volna veszélyes emberre és okozott volna halálos áramütést, ha azt a bekötési ponttól számított 60 centiméteren  belül, legalább 200 mm2 felületen érintkezve mezítláb, vagy kifejezetten átázott cipőben érintik meg.

Az első fokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat tavaly márciusban felmentette az ellene több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének vádja alól. Az ügyészi fellebbezés folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla az idős férfi tettét foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntettének minősítette és B. Imrét 1 évre próbára bocsátotta. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője, valamint az ügyész is 3 napot fenntartott a fellebbezésről való nyilatkozatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában