Rablás

2017.10.18. 09:57

Sokkolóval támadtak a pölöskei rablók

Zalaegerszeg Közel 36 millió forintot zsákmányolt az a két büntetlen előéletű férfi, aki ez év június 25-ére virradó éjszaka kirabolta a pölöskei italgyártó céget.

Arany Gábor

A 40 éves zalaszentmihályi férfi és 27 éves nemesrádói társa nehéz anyagi helyzete miatt határozta el, hogy pénzhez jut, akár bűncselekmény árán is. Az idősebb tájékozott volt a pölöskei cég körülményeiről és tudta, hogy nagyobb összegű készpénzt tartanak az irodaépület páncélszekrényében. Az elképzelésük szerint a biztonsági őrt a fiatalabb férfi teszi ártalmatlanná, mert félő volt, a zalaszentmihályit felismeri, majd pedig a cég teherautójával szállítják el a páncélszekrényt.

Június 24-én este tizenegy tájt kesztyűket, maszkokat gyorskötözőket és elektromos sokkolót vettek magukhoz, majd a zalaszentmihályi férfi Opel gépkocsijával üzem közelébe hajtottak és gyalog folytatták útjukat. Az udvarra bejutva megvárták, amíg a biztonsági őr az ellenőrzéskor a közelükbe ért. Ekkor a nemesrádói fiatalember rátámadt, megütötte, az elektromos sokkolót a hátába nyomta, majd a földre rúgta áldozatát és gyorskötözővel a kezét hátra kötötte, a lábait pedig az időközben odaérkező társa kötötte meg. A nemesrádói férfi az őr száját betömte, és azt mondta, ha nyugton marad, nem ölik meg. A páncélszekrényhez az irodaépület több ajtaját betörve jutottak el, a szerkezetet a fiatalabb rabló legurította a lépcsőn, társa a házipénztárban talált összeget is magához vette. A páncélszekrényt a cég Ford Transit gépkocsijával vitték a saját autójukhoz, hátrahagyva a megkötözött őrt, aki hajnali egy óra tájt tudta kiszabadítani magát és segítséget hívni. A rablók a páncélszekrényt Nemesrádó és Zalaszentmihály között rejtették e. Hat nappal később tértek vissza, flexszel szétvágták, a pénzt elosztották a többi holmit, csekkfüzetet, bankkártyát pedig elégették. A két férfi 34,7 millió forintot és 3 ezer eurót zsákmányolt. A rendőrök július 13-án azonosították be és fogták el a tetteseket, akik részletes beismerő vallomást tettek. A pénzből a rendőrök a zalaszentmihályi férfitől közel 22, míg társától 12 millió forintot foglaltak le, így a kár zöme megtérült.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a két férfi ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség nemrég emelt vádat rablás, személyi szabadság megsértése, jármű önkényes elvétele, készpénz helyettesítő eszközzel és okirattal való visszaélés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában