Elfogták

2017.10.18. 11:04

Kábítószer-termelőt fogtak el

ZALAEGERSZEG A házától nem messze lévő erdőben nevelte a kannabisz növényeket az a fiatal férfi, akit kedden fogtak el a rendőrök. Az ügyről szerdán délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a városi rendőrkapitányságon.

Arany Gábor

Andor László őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője elmondta, hogy szeptemberben érkezett a bejelentés hozzájuk, miszerint a megyeszékhelyhez tartozó Szenterzsébethegyen kábítószer termesztése folyik.

Adatgyűjtést követően október 17-én, kedden reggel tartottak házkutatást egy 30 éves, büntetlen előéletű, munkanélküli férfi által lakott hegyi ingatlannál. A házban és az udvaron, a szalmabálák tárolására használt fa melléképületben száradni kitett kannabisz növényeket találtak felfüggesztve, illetve kiterítve.

Fotók: rendőrség

Összesen 4 235 gramm szárított növényt foglaltak le a rendőrök. Mint az őrnagy fogalmazott, a férfi úgy helyezte el a portán növényeket, hogy azokat kívülről ne lehessen meglátni. A kábítószer birtoklásával gyanúsított férfi tényszerű beismerő vallomást tett. Arról beszélt, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert, anyagilag nehéz helyzetbe került és így tervezte biztosítani saját magának a marihuánát.

A magokat nyáron a lakóhelyétől pár kilométerre lévő elhagyott erdős területen ültette el, a felnőtt példányokat pedig hazavitte és meg akarta szárítani, hogy fogyasztásra alkalmasak legyenek. Ezt a rendőrség közbelépése megakadályozta. A férfi szabadlábon védekezhet, büntetése elérheti akár az öt év szabadságvesztést. Andor László a tájékoztatón elmondta, augusztus végétől október 17-ig kábítószer birtoklása miatt 14 ügyben indult eljárás, és ezekben 13 személyt gyanúsítottak meg.

Lefoglaltak 146 tő kender növényt, valamint 4 568 gramm szárított növényi törmeléket. Ezek összesített értéke elérheti a 30 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!