Hófúvások nehezítik a közlekedést

2018.02.23. 07:32

Pénteken sem tágít a tél!- Friss hírek a zalai hóhelyzetről!

Pénteken a folyamatos hóesés miatt latyakos, helyenként hófúvás okozta havas utakon közlekedhetünk Zala megyében.

zaol.hu, Barankovics Ildikó, Arany Gábor, Pezzetta Umberto, Szakony Attila

Pénteken is havazásra ébredtünk Zalában, folyamatosan frissítjük cikkünket, hogy Ön mindent megtudjon a mai hóhelyzetről!

Várjuk az Ön képeit, videóit is, ha bármi érdekeset lát a [email protected] címre!

14.00. Lentiben „Tombol a tél”

Olvasónk küldte az alábbi képeket Lentiből, ahogy ő fogalmazott, Lentiben tombol a tél.

Fotó: Cseke Ferenc

 

Fotó: Cseke Ferenc

12.15. Nincsenek késések a vonatközlekedésben

A MÁV információja szerint a déli órákra helyreállt a vonatközlekedés, nincsenek számottevő késések az ország és Zala megye vasútvonalain.

12.00. Folyamatosan takarítják a havat Nagykanizsán

Az egész napos havazás ellenére jól járhatóak Nagykanizsa útjai és járdái. A városüzemeltetés munkatársai egész nap dolgoznak.

11.30. Kemény fagyokra készülhetünk a hétvégétől

Az időjárás előrejelzések szerint a hétvégén már csapadékmentes időnk lesz, de kemény fagyokra kell számítani. A szombat hajnali mínusz 5 fok csak a kezdet, Zala megyében vasárnap kora reggel -12, hétfőn -15 fok lehet. A jövő héten a reggeli órákban folyamatosan -10 fok alatti hőmérséklet várható, napközben sem lesz melegebb -5 foknál. Csütörtök hajnalra -16 fokot jósolnak!

10.30. Nagykanizsán folyamatosan esik a hó

Egész nap esik a hó Nagykanizsán, de nem okoz fennakadást a közlekedésben.

9.30. Késnek a pesti vonatok

5-10 perc késésre kell számítani a Budapest, Déli-pályaudvar-Nagykanizsa vasútvonalon, tudtuk meg a MÁV weboldaláról.

Vas és Somogy megyében az átlagosnál 10-15 perccel hosszabb a vonatok menetideje.

9.15. A Hévízi-tó télen is csodálatos

Ha még nem járt télen a Hévíz-tónál, nézze meg ezt a videót, és szervezze úgy a hétvégéjét, hogy kipróbálhassa, milyen a hóesésben a tóban fürdeni!

(Videó: Hévíz, Az élet forrása-Facebook oldal)

8.15. Baleset Zalaegerszegen

Ráfutásos baleset történt pénteken reggel 8:15 körül a megyeszékhelyen a Kossuth utcán a rendőrkapitányság előtt.

Fotós: Pezzetta Umberto

Információink szerint egy Seat Ibiza típusú személygépkocsi vezetője akart leparkolni jobbra, amikor a mögötte érkező Fiat belecsúszott. Utóbbi vezetője vitatta felelősségét, a rendőrségi helyszínelés miatt a forgalom egy sávon halad. (Arany Gábor)

Fotós: Pezzetta Umberto

 

Fotós: Pezzetta Umberto

8.10. Késnek a vonatok

A MÁV tájékoztatása szerint a Nagykanizsa-Dombóvár közötti szakaszon 20-25 perces késére kell számítani a vonattal közlekedőknek.

7.40. Hófúvás riasztás Zalára

Citromsárga riasztást adott ki a pénteki napra Zala megyére hófúvás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. A szél Zalaegerszeg és Zalaszentgrót térségében emelhet a frissen leesett hóból nagyobb hótorlaszokat!

7.35. Hó, széllökések és szibériai hideg vár ránk

Az előrejelzések alapján pénteken az ország délnyugati részén várható a legtöbb csapadék:  újabb 5-10 cm hó eshet. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, Zala és Vas megyében a 40-45 km/óra körüli széllökések okozhatnak továbbra is hófúvásos szakaszokat.

Szombaton a dél-nyugati tájak kivételével megszűnik a havazás.

Vasárnap változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, néhol hózápor előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik, ezért hófúvásokra lehet számítani a hét utolsó napján is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -14 fok között alakulhat majd, de a havas, szélvédett tájakon -15 fok alá is lehűlhet a levegő.

7.30. Továbbra is hófúvások nehezítik a közlekedést

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a hét utolsó munkanapján több helyen megszűnik a havazás, de a dél-nyugati megyékben ma is további 5-10 centiméternyi friss hó hullhat, Vas és Zala megyében pedig továbbra is hófúvások lassíthatják a közlekedést.

A Nyugat-Dunántúlon számíthatnak a havazásban és hófúvásban érintett területeken időszakosan latyakos, hókásás szakaszokra az autósok.

A közútkezelő társaság a havazásban és hófúvásban érintett területeken péntek kora reggel közel 300 saját munkagéppel végezte a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ezen kívül bérelt és úgynevezett lehívható munkagépek is szolgálatot teljesítenek az országos közúthálózaton. Hétfő óta 25 ezer tonna sót és 600 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek a síkosságmentesítési feladataik elvégzése során.

7.00. Péntek reggel Keszthely és Hévíz között még latyakosak az utak

Lassabban, óvatosabban vezessünk, inkább induljunk el hamarabb otthonról! Nézze meg videóinkat!

Keszthelyről kiérve ugyanez a helyzet:

Ha Alsópáhokra mennénk, is készüljünk télies útviszonyokra! Téli gumi nélkül és kellő téli vezetési tapasztalat hiányában ne induljunk útnak!

Hévízen sem feketék még az utak. A buszjáratok késés nélkül közlekednek.

(Videók: Barankovics Ildikó)

Várjuk az Ön képeit, videóit is a [email protected] címre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!