Időjárás

2018.06.08. 16:07

Péntek estére megérkezik a csapadék Zala megyébe – Frissítve!

Az előrejelzések szerint a késő délutáni, esti órákban érkezik a felfrissülés.

zaol.hu

Nyíregyháza, 2017. június 6. Gépjármû halad a szakadó esõben a nyíregyházi Sóstói úton 2017. június 6-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Pénteken napközben a meleg időjárás jellemezte megyénket, az előrejelzések szerint azonban ez késő délutánra, illetve az este folyamán megváltozik: ahogyan korábban jeleztük, a mai napra másodfokú riasztást adtak ki Zalára heves zivatar és felhőszakadás miatt.

A napokban így festett Kanizsa egy intenzív esőzés után:

Figyelmeztető előrejelzés szombat éjfélig

Ma napközben helyenként (nagyobb eséllyel északkeleten) alakulhat ki zivatar. Késő délutántól, estétől délnyugat felől zivatarrendszer érkezhet, amely éjszaka északkelet felé helyeződik, legkisebb eséllyel a Tiszántúl északi felét érintheti.

Szombat napközben és este több helyen (legkisebb valószínűséggel északkeleten) várható dörgés, villámlás.

Heves zivatarokra is számítani kell (nagyobb eséllyel ma estétől a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, holnap a déli (és középső) országrészben), amelyek környezetében viharos/károkozó (60-90, helyenként > 90 km/h) széllökés és nagy méretű jég (2, 3 cm-t meghaladó átmérővel) előfordulhat. Helyenként felhőszakadás (> 30, néhol > 50 mm) is valószínű – figyelmeztet a szombat éjfélig várható időjárás kapcsán az OMSZ.

A Katasztrófavédelem tavi viharjelző rendszerét érdemes figyelemmel kísérni: 16:40-kor elsőfokú viharjelzést mutatott a Balaton zalai településeinél.

Fotó: katasztrofavedelem.hu

Küldjön képet az esőzésről! Fotóit, videóit várjuk a [email protected]-ra!

(Kiemelt kép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!