Időjárás

2018.07.22. 09:16

Elsőfokú riasztást adtak ki Zala megyében felhőszakadás miatt

Felhőszakadás veszélyére hívja fel a figyelmet az OMSZ.

zaol.hu

Vasárnap elsőfokú riasztást jelez az OMSZ honlapja Zala megyében felhőszakadás miatt.

Összességében sokfelé, egy adott pont felett akár több alkalommal is előfordulhatnak intenzív záporok, zivatarok, A zivatarokat elsősorban felhőszakadás (> 25-30 mm) kísérheti, de egy-egy gócban jégeső (jellemzően 1-2 cm alatti jégátmérővel), átmeneti szélerősödés (40-60, néhol esetleg ~ 70 km/h) is lehet – figyelmeztetnek.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Zala megyére is Fotó: met.hu

Bár a csapadék eshetősége az egész vasárnapot érinti, délutánra a hőmérséklet 26-27 fokig is felmelegedhet, estére pedig 18-21 fokig mérséklődhet.

Vasárnap délután Fotó: met.hu

Hétfőn is számolni kell a csapadékkal

Várhatóan hétfőn is csapadékos idővel kell megbarátkoznunk Zala megyében: eső, valamint záporeső, zivatar is eshet a nap folyamán.

Előrejelzésük hétfő délelőttre Fotó: met.hu
Ez várható hétfő délután Fotó: met.hu

Többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Délelőtt északkeleten, majd késő délutántól, estétől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű – olvasható hétfői előrejelzésükben.

Küldjön képet az időjárásról! Várjuk felvételeit a [email protected]-ra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában