Időjárás

2023.02.03. 07:24

Pénteken napközben egyre többfelé számíthatunk kiadós csapadékra Zala vármegyében

zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken nyugat, északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható kiadós csapadék: eleinte havazás, majd havas eső, azonban az Északi-középhegység térségében és északkeleten végig havazhat. Az északnyugatira forduló szél egyre jobban megerősödik. Délután 7, éjjel 3-4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!