Időjárás

2023.01.29. 07:06

-4 fok és szél, erre készüljünk vasárnap Zala vármegyében

A szél megélénkül, a hőmérséklet lehűl. Igazi télies időre kell felkészülnünk.

Zaol.hu

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

A koponyeg.hu információi szerint, változóan felhős, napos időre számíthatunk. Tartósabb rétegfelhőzet a Duna-Tisza-közén lesz, itt gyenge vegyes halmazállapotú csapadék még előfordulhat. Zalában azonban csapadékkal már nem kell számolnunk, élénk szélre és -4 fokos minimum, +3 fokos maximum hőmérsékletre készülhetünk.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, télies időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában