Időjárás

2022.06.28. 07:45

Kedden is marad a hőség Zala megyében

Folytatódik a hőség Zala megyében is, 36 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.

zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Pexels

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, éjjel elszórtan lehetnek zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. Napközben 34-36, éjszaka 18-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Folytatódik a hőség. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!