Frissen Zalából

2022.01.20. 07:22

Többfelé számíthatunk csapadékra csütörtökön Zala megyében

A Dunántúlon akár néhány centiméteres hó is lehet.

zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására a nap folyamán többfelé alakul ki zápor, amit hózáporok váltanak fel. Főleg a Dunántúlon lehet néhány centiméteres hó. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. +6 fok körül alakul a csúcsérték, megyénk déli részén ennél hidegebbet mérhetünk.

 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!