Figyelik az időjárást

2022.01.23. 09:09

Milyen a síkosság-mentesítés Nagykanizsán? (videó)

Nagykanizsán vasárnap a kora reggeli órákban kezdett el havazni.

Benedek Bálint

Fő utca

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Csendes Tamás, a Netta-Pannonia Kft. közterület gondozási vezetője elmondta: ez persze egyáltalán nem meglepő, a szokásos januári időjárásnak megfelelő. A hóeséssel párhuzamosan megkezdték a hó és síkosság mentesítést, elsősorban csak utóbbira volt szükség, hiszen 5 centiméteres hóréteg alatt nem tolnak havat, ugyanis csak egy vastagabb, letaposott hóréteget képeznének.

- A síkosság mentesítést két nagyobb és két kisebb géppel kezdték meg a belváros útjain és a szűk lejtős utcákat takarítjuk - folytatta. - Az előző este a járdák felfagyásait sóztuk, egyelőre ott nem volt szükség újabb beavatkozásra. Azonban folyamatosan figyeljük az időjárást, egyelőre az előrejelzések erre a térségre nem ígérnek több szilárd csapadékot. Remélhetőleg a nap folyamán melegszik is a levegő, ám ettől függetlenül kérünk minden közlekedőt, hogy a téli körülményeknek megfelelően közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában