Meteorológia

2022.01.23. 07:23

Ismét havazik Zalában - Frissítve

Vasárnap északkeleten és nyugaton is megnövekszik a felhőzet.

zaol.hu, Benedek Bálint, Korosa Titanilla

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

11:30

Vasárnap reggelre Lentit is beborította, igaz nem túl vastag rétegben a hó. A csapadék egész délelőtt hol kisebb, hol nagyobb pelyhekben esik. Az utak járhatók, a városban a járdákat, utakat a városüzemeltető munkatársai takarítják. 

08:00 

A havazás intenzitása alábbhagyott Nagykanizsán, most inkább már csak hószállingózás van az autósok láthatóan lassabban vezetnek ilyenkor. 

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Korábban írtuk: 

Északkeleten elszórt hózáporok lesznek, míg nyugaton havazás, havas eső várható. A középső tájakon ugyanakkor csapadékmentes, napos idő várható. Már csak élénk lesz az északnyugati szél. Reggel -6, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet - áll a Köpönyeg előrejelzésében. 

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában