Meteorológia

2022.01.11. 07:23

Erős, néhol viharos erejű széllökésekkel számolhatunk Zalában

Az ország északi felén általában napos időre számíthatunk, de a déli, délkeleti részeken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég.

zaol.hu

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint elsősorban a délkeleti, keleti megyékben hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél az ország nagy részén élénk, erős lesz, a nyugati határ mentén és az északkeleti harmadban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. Késő estére 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia 

 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!