Frissen Zalából

2021.12.09. 08:22

Zala megye több pontján leesett a hó - frissítve

Az éjszakai hóesés havas esőre váltott reggel, ám később ismét megindult a havazás.

zaol.hu

08.00

Ahogy az időjárás-jelentés már előre jelezte, éjszaka leesett a hó Zalaegerszegen, s a meteorológusok még ígérnek havat csütörtökre.

Zalaegerszegen a reggeli órákban a hóesés havas esőre váltott, ám az épületek, az autók és a növények tetejét még borította egy kis fehér hósapka.

 

Nagykanizsa sajnos nem volt ilyen szerencsés, ott reggelre már csak pocsolya és eső várta az ébredőket.

Forrás: Benedek Bálint

Lentiben az éjszaka folyamán jobbára ónos eső esett, majd reggel 8 órakor körül nagy pelyhekben kezdett esni a hó. Azóta is folyamatosan esik, sűrű, de kisebb pelyhekben. A városban az utak havasak, de járhatók. Balesetről ezidáig nem érkezett hír. 

 

10.00

A rendkívüli időjárásra való tekintettel 2021. december 9-én a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek nem léphetik át a határt Tornyiszentmiklóson és Rédicsen - írta meg a police.hu. Részleteket ide kattintva olvashat!

10.30

Elakadt egy autóbusz Zalaegerszegen, az Egerszeghegyi útnál. A város hivatásos tűzoltói dolgoznak a jármű mentésén, emellett a közútkezelő szakembereinek értesítését kérték. Részletek és képek itt!

Forrás: Pezzetta Umberto

 

12.30

Az eső Nagykanizsán is hóesésbe váltott, de a csapadék egyelőre nem marad meg.

Forrás: Szakony Attila

13.00

Feloldották a korlátozást a szlovén hatóságok, a tehergépkocsik újra behajthatnak Szlovéniába. A szlovén hatóságok 2021 december 9-én 13 órakor feloldották a korábban a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek részére hozott forgalomkorlátozást, így a kamionok akadálytalanul haladhatnak Szlovénia felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!