Meteorológia

2021.12.30. 07:41

Ilyen időjárással búcsúztatjuk az óévet Zalában

Csütörtökön erősen felhős, párás időre számíthatunk.

zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

Nyugat felől szórványosan, estétől többfelé várható eső, szitálás. +3 és +7 fok közé enyhül a levegő. A délnyugati szél többfelé megélénkül. Melegfronti hatással számolhatunk.

Reggeli liszói életképek olvasónktól:

Forrás: Altmann Alexandra / Olvasó
Forrás: Altmann Alexandra / Olvasó

Szilveszter napján erősen felhős idővel indul a nap, és keleten még délelőtt is lehet eső, záporeső. Közben nyugat felől szakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen bukkan elő a nap. A délnyugati, majd északnyugati szél többfelé lesz élénk, estétől erős. 9-13 fok közötti tavaszias idő valószínű. Éjfélkor változóan felhős lesz az ég, csapadék nem ígérkezik, +5, +7°C várható - olvasható a Köpönyeg előrejelzésében. 

 

Orvosmeteorológia 

 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában