Frissen Zalából

2021.11.08. 07:18

Záporok zúdulhatnak Zalára

Hétfőn a déli órákig jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól észak felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A nap első felében több helyen számítani lehet esőre, záporra. Délutánra a déli országrészben is megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet – olvasható a Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. Az eső és a magas páratartalom a légúti betegsében szenvedőket (COPD) megviselheti, náluk nehézlégzés, fulladás jelentkezhet – írja a koponyeg.hu.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!