Frissen Zalából

2021.08.21. 07:39

Kellemes nyári időre számíthatunk szombaton Zalában

Szombaton sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk.

koponyeg.hu, zaol.hu

Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Fürdőzők Balatonfenyvesen 2020. augusztus 8-án. Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Budapestre, valamint 14 megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Csak kevés fátyol-és gomolyfelhő lesz az égen, melyből csapadék nem alakul ki. Az északi szél időnként megélénkül. 26-32 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz hőség – írja a koponyeg.hu.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat, mely leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viselheti meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lehet. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában