Frissen Zalából

2021.08.27. 07:40

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt Zala megyére!

Pénteken reggelig délen és keleten még többfelé lesz eső, majd északnyugat felől csökken, egyben gomolyosodik a felhőzet.

koponyeg.hu, met.hu

Nagykanizsa, 2020. június 26. Villám cikázik az égen Nagykanizsa kiskanizsai városrésze felett 2020. június 26-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Délután elszórtan fordulnak elő záporok. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk. Reggel 12, délután 21 fok körül alakul a hőmérséklet - írja a koponyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a nyugati megyékben is kedvezők a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket szélerősödés, esetleg kisméretű jég kísérhet. Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Fotó: met.hu

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegek panaszai fokozódhatnak. Náluk mellkasi fájdalom, vérnyomás emelkedés jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!