Frissen Zalából

2021.04.05. 07:34

Télies idő, erős széllökések – Ilyen időjárásra kell számítani Zalában

Húsvéthétfőn estig sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem alakul ki.

koponyeg.hu, met.hu

A woman holds on to her hoddie during a hail storm in Warsaw, Poland on March 26, 2019. A sudden hail storm, strong winds and a drop in temperature occured less than a week after the start of Spring in the country's capital. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Jaap Arriens

Estétől ÉNy felől kezd növekedni a felhőzet, és késő este azokon a területeken már kialakulhat eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. 12 és 19 fok közé melegszik átmenetileg a levegő.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint a hétfői napos idő után kedden hajnalban és reggel többfelé lehet havas eső, eső, északkeleten néhány órás havazás. A délelőtti óráktól elhagyja hazánkat a csapadéktömb, felszakadozik a felhőzet. Délután a gomolyfelhőkből aztán ismét lehet hózápor.

Az északnyugati szél viharossá fokozódik.

Mindössze +5, +6 Celsius-fol valószínű délután. Télies időnk lesz!

Figyelmeztető előrejelzés

Az Országos Meteorológia Szolgálat keddre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható széllökések miatt az ország nagy részére, így Zala megyére is. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hogyan-vezessunk-eros-szelben-ezek-a-rendorseg-tanacsai-5087299/

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!