Elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki

2021.01.14. 08:09

Hó, de akár ónos eső is eshet csütörtökön Zalában

Csütörtökön sokfelé számíthatunk havazásra, hózáporokra, de délnyugaton átmenetileg ónos eső is eshet, majd napközben már kevesebb helyen várható további havazás, hózápor, miközben többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap.

idokep.hu, zaol.hu, MTI

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A legtöbb hó keleten, északkeleten eshet. A keleti, északkeleti tájak kivételével sokfelé erős, viharos lehet az északnyugati szél, mely helyenként akár kisebb hófúvást is okozhat. Reggel -1 és -8, napközben -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás várható – írja az idokep.hu.

Elsőfokú figyelmeztetések

Csütörtökre a havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt figyelmeztetnek.

Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig az erős szél miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-eleg-csak-otthon-maradni-tenni-es-tudnivalok-mielott-megerkezik-a-nagy-hideg-4839106/

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/jon-a-sziberiai-hidegbetores-zalaban-is-kemeny-minuszok-lesznek-4832014/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!