Egymilliárdos fejlesztés

2018.01.15. 17:00

Új vezérigazgató a zalakarosi fürdő élén – Panorámamedence is épül

Év elején Cziráki László váltotta a nyugdíjba vonult Krampek Mihályt a karosi fürdő élén. A helyi szakembert arról kérdeztük, milyen tervekkel vág neki a megbízatásnak, s milyen fejlesztések várhatók a fürdőn?

Pásztor András

Cziráki László új lendületet vinne a karosi fürdőbe Fotó: Szakony Attila

– Tisztában vagyok a feladat súlyával, hiszen zalakarosi lakosként tudom, hogy a fürdő jelentős szerepet tölt be a város életében – kezdte Cziráki László, s hozzátette: a műszaki biztonságot, a kiegyensúlyozott gazdálkodást, a magas szintű szolgáltatást és a jó marketinget tartja szem előtt.

– A fürdő megbízható műszaki működése alapelvárás számomra, de ide sorolom az energiahatékony, s környezetbarát technológiák minél szélesebb körű alkalmazását is – folytatta a vezérigazgató. – A szolgáltatásaink ugyan magas szintűek, de a vendégfogadás és tájékoztatás terén szükség lesz némi előrelépésre, ezért a beléptető rendszer modernizációjában gondolkodunk, pár éven belül szeretnénk elérni, hogy – a fürdő egész területén – készpénz használata nélkül is tudjanak fizetni a vendégeink.

Az új épület és a tetőn elhelyezkedő panoráma medence látványterve valóban impozáns

A vezérigazgató az értékesítés, illetve a marketing terén is komoly változtatásokat tervez. Mint mondta: a német, osztrák, cseh vendégek mellett, a horvát és szlovén piacon is szeretnének megjelenni, illetve a belföldi turistákkal kapcsolatban a környező településekről érkező vendégek számát növelné a fürdő vezetője. Mint mondta: önmagában nem elég, hogy magas színvonalú a szolgáltatás, ezt értékesíteni is tudni kell a rendkívül telített hazai piacon.

– Az értékesítés erősítéséhez profi csapat segítségét vesszük igénybe – tette hozzá a vezérigazgató, aki jelezte: a meglévő együttműködések bővítését, illetőleg újragondolását is tervezi a térségben lévő turisztikai szolgáltatókkal.

– Az idén egy jelentős, közel egy milliárd forintos fejlesztésre is készülünk – folytatta Cziráki László. – A fürdő gyógycentrum részlegének felújítása nem csak a meglévő fedett és szabadtéri medencék környezetére terjed ki, hanem egy új épület kialakításáról is szó van. A háromszintes komplexum alsó szintjén a gépészeti berendezések helyezkednek majd el, míg az első szinten egy teljesen új és modern szaunavilágot alakítunk ki. A második szinten pedig egy nyitott, melegvizes panoráma medencét építünk, ahol fantasztikus kilátás nyílik majd Zalakarosra, s nem utolsó sorban egy medencebár is a vendégek kényelmét szolgálja.

Cziráki László új lendületet vinne a karosi fürdőbe Fotó: Szakony Attila

Mint azt megtudtuk: a szaunavilág kialakításához 100 millió forintos pályázati támogatás is társulhat, ám a beruházás többi részét önerőből finanszírozza majd a fürdő. A vezérigazgató szerint, ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor áprilisban már az ünnepélyes alapkőletételre is sor kerülhet.

Talán furcsán hangzik, de a szakemberhiány a turizmus eme szegmensében is erőteljesen jelentkezik.

– A minőségi munkaerő hiánya Zalakarosra is begyűrűzött, ezért a jövőben még nagyobb hangsúlyt kap a munkatársak megtartása, motivációja és az utánpótlás tervezése – magyarázta a vezérigazgató, aki hozzátette: bérfejlesztési tervet készít, továbbképzési lehetőséget biztosít a jelenlegi dolgozóknak, illetve egy úgynevezett gyakornoki programot is elindít a fürdő. – A fentiek mellett a duális képzési rendszer kiszélesítésében is gondolkodunk.

Cziráki László jelezte: szeretné tovább erősíteni a szolgáltatások színvonalát, hogy a zalakarosi fürdő az ország egyik legjobb, illetve legvendégszeretőbb létesítménye legyen.

– Ennek eléréséhez persze sokat kell dolgozni, az eredmények nem jönnek egyik napról a másikra, de hiszem, hogy kitartó munkával sikerülhet – mondta végezetül Cziráki László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!