Gazdaság

2017.10.21. 08:00

Kínai üzletemberek Nagykanizsán

Hétfős kínai delegáció látogatott pénteken a városba. Az üzletembereket a városházán fogadták.

Szabó Zsófia

Fotó: Gergely Szilárd

A járműiparban és expók szervezésében érdekelt üzletemberek a napokban érkeztek Ningbo tartományból Magyarországra. Több várost felkeresnek útjuk során.

Nagykanizsára a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezetének elnöke, Doucha Ferenc közbenjárására látogattak el.

Fotós: Gergely Szilárd

– A vizit célja befektetési lehetőségek keresése és a kínai tőke bevonása közép-európai projektekbe – mondta Dafang Zao, a csoport vezetője a városházán, ahol Dénes Sándor polgármester és a beruházásokban, oktatásban, iparban tevékenykedő szakemberek vázolták a helyben adódó lehetőségeket.

Nagykanizsa első embere a helyi adottságok mellett vázolta a tervezett fejlesztéseket, köztük a Modern Városok és a Mura programon belül megvalósuló beruházásokat. Emellett szólt az ipari lehetőségekről, köztük a kis-, közép- és nagyvállalkozásokról.

A kínai csoport jövő júliusban Ningboban expót szervez közép-kelet európai országok számára, amelyre Kanizsát is meghívták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!