A város nagy adózói

2019.02.15. 11:30

Fogadásra hívta a cégvezetőket Zalaegerszeg polgármestere

A városvezetés 2014-től minden év elején meghívja a legtöbb iparűzési adót fizető cégeket, amelyek munkájukkal és adójukkal a legnagyobb mértékben járultak hozzá a megyeszékhely gazdasági fejlődéséhez. Erre a már hagyományos eseményre került sor csütörtök délelőtt.

Hajdu Péter

A meghívottak Balaicz Zoltán polgármesterrel Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A város dísztermében adott fogadásra a 25 legnagyobb adófizető vállalkozás vezetőjét hívták meg. A megjelenteket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, és elmondta, Zalaegerszegnek tavaly 4,2 milliárd forint volt az iparűzési­adó-bevétele, aminek közel 40 százalékát a meghívott 25 vállalkozás biztosította a város számára.

– Ez a huszonöt vállalkozás munkahelyeket teremt a zalaegerszegi és környékbeli embereknek, a helyi iparűzési és egyéb adójával hozzájárul a város működéséhez, de ezek a cégek nem elégednek meg ennyivel, hanem a város mindennapjaiba is bekapcsolódnak. Különböző jótékonysági programokkal, a kultúra vagy az egészségügy támogatásával jóval többet tesznek értünk, mint amit mi vissza tudunk adni. Természetesen minden egyes zalaegerszegi cég köszönetet érdemel azért, hogy közösségünk az elmúlt esztendőkben folyamatosan erősödni tudott, és olyan gazdaságfejlesztési beruházások valósultak meg, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy Zalaegerszeg fejlődése egyre többször kerül szóba országos szinten is – mondott köszönetet a polgármester.

A meghívottak Balaicz Zoltán polgármesterrel Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán ezt követően elismerő oklevelet nyújtott át a megjelent vezetőknek, majd tájékoztatást adott az elmúlt néhány év fejlődéséről, számos vállalkozás bővüléséről, a tavalyi és a folyamatban levő beruházásokról és tervekről.

A megyeszékhely munkaerő-piaci helyzetéről összehasonlító adatokat közölt, amelyek szerint 2014-ben még 4,7 százalék, tavaly év végén pedig már csak 2,5 százalék volt az álláskeresőknek a munkaképes korú lakosság számához viszonyított aránya. Mint mondta, most már munkaerőhiánnyal szembesülnek a cégek. Ennek leküzdésében a város is igyekszik segíteni. Erre két beruházás példáját említette Balaicz Zoltán. A jelenleg épülő és 600 milliós ráfordítással hamarosan elkészülő 180 férőhelyes munkáshotelt, valamint a volt laktanya területén tervezett duális szakképző központ ugyancsak 600 milliós beruházását. Utóbbi a képzés fejlesztésével járul majd hozzá a kvalifikált munkaerő gyarapításához.

A polgármester a prezentációja során részletesen bemutatta a cégvezetőknek a TOP, a Modern Városok Program és különféle pályázatok keretében folyamatban levő sokmilliárdos infrastrukturális, gazdasági, egészségügyi, nevelési és oktatási, valamint kulturális fejlesztéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!