Kínai befektetés

2018.09.19. 07:00

Felavatták a Dahua Technology központját Zalaegerszegen

A kínai Dahua Technology a zalai megyeszékhelyen nyitotta meg európai elosztó központját. Ezt tegnap ünnepség keretében jelentették be a városi díszteremben népes magyar és kínai delegáció előtt.

Hajdu Péter

A rendezvény résztvevői (b-j): Andrzej Jarzyna, a Dahua Technology CEE and Nordic kereskedelmi igazgatója, Flynn Jiang, Vigh László, Jason Zheng, Zhou Xinjian, dr. Ponevács-Pana Petra, Balaicz Zoltán és Colin Wang, a Dahua Technology CEE and Nordic ügyvezető igazgatója Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Egyre ismertebbek a nemzetközi piacon

Elsőként Flynn Jiang, a Dahua Technology Magyarország ügy­vezetője adott tájékoztatást a biztonságtechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó vállalat fejlődéséről, ami annak köszönhető, hogy nagy erőket fordítanak kutatás-fejlesztésre.

Őt követően Jason Zheng, a nagyvállalat Kínán kívüli országok operációs igazgatója folytatta cégük bemutatását. Elmondta, az utóbbi tíz évben a hazai és nemzetközi piacokon is egyre ismertebbek. Az új zalaegerszegi létesítményük célja egyrészt az európai országok teljes körű kiszolgálása a Dahua partnere által működtetett 3 ezer négyzetméteres disztribúciós központtal és logisztikai tevékenységgel.

A rendezvény résztvevői (b-j): Andrzej Jarzyna, a Dahua Technology CEE and Nordic kereskedelmi igazgatója,
Flynn Jiang, Vigh László, Jason Zheng, Zhou Xinjian, dr. Ponevács-Pana Petra, Balaicz Zoltán és
Colin Wang, a Dahua Technology CEE and Nordic ügyvezető igazgatója Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Másrészt a cég fő tevékenységi körét alkotó CCTV (videomegfigyelő eszközök) öszszeszerelése és azok egyedi igényekhez igazítása folyik Zalaegerszegen. A kezdeti 3 ezer négyzetméter alapterület jelentős növekedésére számítanak a következő két évben üzleti terjeszkedési várakozásaiknak megfelelően. Napi 500 rögzítő és 700-900 darab kamera öszszeszerelése a rövid távú cél. A logisztikai tevékenységhez kapcsolódóan 2020-ig olyan ellátási láncot szeretnének létrehozni, amely havonta 150.000-250.000 szállítmányt képes kezelni.

Nem csökkent hazánkban a befektetési kedv

Balaicz Zoltán polgármester a megyeszékhely utóbbi években történt gazdasági fejlődéséről adott tájékoztatást a kínai partnereknek. Dr. Ponevács-Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára közölte, hogy a hazánkban tapasztalható befektetési kedv az idei első félévben sem lassult le, összesen 46 pozitív befektetői döntés született ebben az időszakban, ami 6699 új munkahelyet teremt, és 2 milliárd eurónyi tőkebefektetést hoz hamarosan az országnak. Ennek a folyamatnak a egyik állomása a Dahua zalaegerszegi befektetése.

 

Zhou Xinjian, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlődéséről szólt, s elmondta, Magyarország már a kínai termékek elosztó központja. Az ünnepség Vigh László országgyűlési képviselő zárszavával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!