Gazdaság

2018.02.22. 11:00

Beruházásokra adnak el telkeket Zalaegerszegen

Három beépítetlen telket, több mint 21 ezer négyzetméter területet vásárolhat meg az Elastic Kft. az északi ipari parkban.

Arany Gábor

Alacsonyabb, 20,8 millió forintos induló áron kínálják a Batthyány és Kölcsey utca sarkán található területet Fotó: Katona Tibor

A legutóbbi önkormányzati közgyűlésen született döntés szerint munkahelyet teremtő beruházás céljára építési telekként együtt értékesítik a három ingatlant, kedvezményes áron bruttó 75 millió forintért. A cég félmilliárd forintot meghaladó beruházásban 2000 négyzetméteres gyártócsarnokot, kétszer ekkora raktárat és logisztikai csarnokot, valamint 500 négyzetméteres irodát épít fel, húsz új munkahelyet teremtve ezzel.

Alacsonyabb, 20,8 millió forintos induló áron kínálják a Batthyány és Kölcsey utca sarkán található területet Fotó: Katona Tibor

A cég vállalása szerint a nettó 18,4 millió forint árkedvezménnyel támogatott befektetéssel megvalósuló beruházás következtében a nettó árbevétel növekedése két éven belül eléri az 550 millió forintot. A vállalt beruházásnak a támogatási szerződés aláírásától számított két éven belül meg kell valósulnia, a foglalkoztatást pedig a beruházás üzembe helyezésétől számítva legalább öt évig biztosítani kell.

Döntött a közgyűlés egy belvárosi telek értékesítéséről is. Ez pedig a Batthyány és Kölcsey utca sarkán a jelenleg parkolóként használt 478 négyzetméteres terület. Ennek értékesítését szavazták meg a képviselők, az ingatlan induló eladási árát nettó 20,8 millió forintban határozva meg. A területet korábban ennél magasabb áron is meghirdették, ám a 2016 novemberében készült értékbecslés alapján meghatározott 23,2 millió forintért nem jelentkezett rá vevő.

A leendő tulajdonost kötelezik, hogy az adásvételi szerződés aláírásától számítva egy éven belül szerezze meg a jogerős építési engedélyt, másfél éven belül kezdje el az építési beruházást, és három és fél éven belül szerezze meg a jogerős használatbavételi engedélyt az elkészülő épületre. Utóbbi elmaradása esetén havi 521 ezer forint kötbért kell fizetnie maximum egy év időtartamra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!