Együttműködés és gazdaságfejlesztés a helyi vállalkozásokért

2024.06.12. 20:00

Vállalkozásfejlesztési iroda nyílt Zalaegerszegen

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az elmúlt időszakban egyre erősebb és látványosabb stratégiát folytatva olyan szervezetté vált amelyikkel nemcsak érdemes, de valóba érdekes is együtt dolgozni.

Arany Gábor

Eppel János köszöntőjét mondja

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg köszöntőjében, a VOSZ Zala Vármegyei Szervezete zalaegerszegi vállalkozásfejlesztési irodájának ünnepélyes megnyitóján szerdán a megyeszékhelyen, a Göcsej Üzletházban. A VOSZ fontosnak tartja a vállalkozói érdekek képviseletét, valamint a különböző oktatási intézményekkel, önkormányzatokkal való kapcsolattartást. Ebből olyan szövetség tud kialakulni, ami a helyi gazdaságfejlesztések motorjává tudja tenni ezt az összefogást. Ennek fontos eleme a vállalkozásfejlesztési iroda, mondta.
A kormányhivatal létrejötte óta szolgálja az állampolgárokat, a vállalkozókat, akiket mostantól ez iroda is segít, fogalmazott köszöntőjében dr. Sifter Rózsa főispán. A kormányhivatal együttműködik a munkahelyteremtő beruházások létrehozásában, segíti a vállalkozókat a hatósági eljárásokban, mutatott rá.
Zalaegerszeg mintaváros lett, ehhez hozzájárultak a vállalkozások is, mondta Vigh László országgyűlési képviselő. A sikerhez sokak összefogásra, együttműködésére van szükség, és ebben továbbra is számítanak a vállalkozókra, fűzte hozzá.
Eppel János, a VOSZ elnöke emlékeztetett rá, a szervezet alapítója, Demján Sándor már 25 éve szorgalmazta az országos hálózat kiépítését. Idén pedig minden vármegyében lesz vállalkozásfejlesztési iroda, mondta.
Az álom beteljesülése ez a nap, fogalmazott Balogh Ádám, a VOSZ zalai elnöke a megnyitó kapcsán, és kiemelte, ez iroda kapocs, amely összeköti a vállalkozókat.
Az iroda megnyitása alkalmából együttműködési megállapodást írt alá a VOSZ zalai elnöke, Balogh Ádám és dr. Kaszás Anita, a NAV Zalai Vármegyei Adó és Vámigazgatóság igazgatója. Utóbbi ennek kapcsán arról szólt, miszerint ez lehetőség nyújt számukra, hogy a vállalkozók széles tömegéhez eljuttassák az adózással kapcsolatos ismereteket, jogszabály-módosításokat. Ezzel szolgáltató adóhatóságként az önkéntes jogkövetésre ösztönözve próbálják a legolcsóbb módon beszedni a költségvetési forintokat. Az információk átadásán túl az adóhatóság várja a vállalkozóktól a jogszabály-módosításokra vonatkozó ötleteket is. Az adóhatóság ellenőrzési tapasztalatainak megosztása is hasznos lehet a vállalkozók számára, mert ezzel kiküszöbölhetők bizonyos hiedelmeken alapuló rossz gyakorlatok. A VOSZ etikai alapjai révén az a testület, ahol leginkább várható az adózási szabályok betartása, ezért bizalommal lehet hozzá emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!