Stabilitás és gazdasági növekedés

2023.11.20. 16:30

Vigh László a Fidesz tisztújító kongresszusáról

Mint arról már hírt adtunk, tisztújító kongresszust tartott a Fidesz a hét végén Budapesten. A legfontosabb fejleményekről Vigh László országgyűlési képviselő számolt be hírportálunknak.

Zaol.hu

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei országgyűlési képviselő, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Vigh László országgyűlési képviselő (Zala, 1. vk.) a Fidesz szombati tisztújító kongresszusának szünetében

Forrás: ZH

A politikus elmondta: a küldöttek újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a párt elnökének, illetve alelnöknek Gál Kingát, Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot. Jó úton jár az ország, ehhez erősítettük meg pozícióikban a kormánypárt vezetőit - kommentálta az eredményt.
Vigh László a kongresszussal kapcsolatban kifejtette:

– Azt látom, hogy nagyon tudatos építkezés zajlik a Fideszben, nem véletlenül Európa egyik legerősebb pártja. Ebből következően négyszer nyertünk kétharmaddal, ami azt jelenti, hogy az ország döntő többsége úgy látja, a Fidesz-KDNP pártszövetség a legalkalmasabb az olyan problémák megoldására, mint például a migráció kihívásai, a Covid, a háború okozta nehézségek. Ez a biztos többség, illetve az, hogy nincs koalíciós kényszer, óriási stabilitást ad a kormánynak az ország működtetéséhez.

Az aktuális témák közül az infláció kérdését emelte ki lapunknak a képviselő. Mint mondta, már látható, hogy az inflációt féken tudják tartani, 2024-re pedig a prognózisok szerint újra jelentős lesz a gazdasági növekedés, és a bérek vásárlóértéke nőni fog. A hét végi kongresszus személyi döntései biztosítják a kormánypárt vezetésében azt a folytonosságot, amely lehetővé teszi e pozitív folyamatok fenntartását, az ország stabilitásának és gazdasági erejének növelését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!