A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell

2023.05.18. 08:30

Pénteken ZalaZONE Pálya Napja érdekes, izgalmas programokkal

Május 19-én, pénteken a nagyközönség számára is megnyílik a ZalaZone járműipari tesztpálya, délután kettő órától este hétig számos program várja az érdeklődőket.

ZH

Fotó: ZalaZone

A megnyitón részt vesz Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere és dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

A ZALAZONE járműipari tesztpálya történetét, jelentőségét Vigh László miniszteri biztostól hallhatják a résztvevők, majd 14-15 óra közt zajlik a vezetett pályabejárás (lehetőség quadok kipróbálására az off-road pályán). Előadások a tesztpálya történetéről és működéséről a 3-as konferenciateremben lesznek. A Smart City (gyermek gokartozás, road safety program) és az Egyetemi pálya érintésével SZE JKK autonóm járműves demonstráció megtekintésére nyílik mód. 

Kiegészítő programok: 

Konferenciaközpont Aula: 

- SZESE ESPORT csapat és Autóverseny szimulátor bemutató

- Autonóm Robotverseny demonstráció - SZE-DDC Multirotoros drón fejlesztések (drónszimulátor) bemutatása

- Régészeti bemutató (Göcseji Múzeum)

- Online kvízjáték 

ZONE tér: 
- M1RA versenyautó - Jet Power 3 kerekű motorok, quadok 

Smart City Zone: 
- KMS Europe csapat versenykamionja, gokart pálya gyermekeknek - HUMDA közlekedésbiztonsági program 

Ezen a napon a nagyközönség is bepillantást nyerhet a hagyományos és önvezető járművek tesztelésére egyaránt alkalmas próbapálya működésébe, a pályaelemeken zajló kutatásfejlesztési tesztekbe. A vendégeket katasztrófavédelmi, mentési és rendőrségi bemutatók és meglepetésprogramok is várják. A parkolóban érdekes járművek, kamion, motorok, quadok mellett szelfizhetnek az érdeklődők, a konferenciaközpontban megtekinthetők a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központjának drónbemutatói, a tesztpálya építésekor előkerült régészeti leletek, szimulátorokon mindenki kipróbálhatja milyen végigszáguldani egy pályaelemen, telefonos kvízjáték kitöltésével pedig ajándékok nyerhetők. 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken végezhető el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFlyYBdvZKB-WJvIkiYfBG27ZBcEiX2GAxl6UW4jD1GrsxaQ/viewform

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!