Ipari park

2023.05.31. 16:00

Lezárult egy újabb projekt

Hivatalosan is lezárult a kanizsai ipari park bővítésének azon szakasza, melynek keretében az elnyert 3 milliárd forintból közel 20 hektáros terület feltárása és közművesítése valósult meg.

Pásztor András

Jobbról Czirákiné Pakulár Judit

Fotó: Pásztor András

Czirákiné Pakulár Judit, a projektet kezelő Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a szerdai projektzárón elmondta: a beruházás eredményeként Nagykanizsa közel 20 hektár új iparterülettel bővült a meglévő ipari park szomszédságában, így lehetőség lesz a jövőben a gazdasági szereplők beruházási igényeit kiszolgálni. A projekt keretében a terület közművesítése mellett két körforgalom és több mint 2 kilométernyi úthálózat fejlesztése valósult meg.

– A beruházás első ütemében az M7-es autópálya felhajtójához épült körforgalom, ami a Modern Városok Program keretében kialakított 70 hektáros iparterület megközelíthetőségét is biztosítja – emlékeztetett az ügyvezető. – A második ütemben kisajátításra került a közel 20 hektáros terület, melyhez kiépültek a szükséges közműkapacitások. A víz-, szennyvíz-, áram- és gázhálózat kialakítása illeszkedik az úthálózathoz, mely összeköti a régi ipari parkot az autópályával, illetve további 100 hektáros területet tár fel, mely a későbbiekben iparterületté fejleszthető. A 20 hektáron hónapokon belül elkezdődik a területek értékesítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!