Megújulás, kitartó munkával

2023.05.27. 11:30

Elkötelezetten támogatja a kormány a kistelepülések fejlesztéseit

Számos fejlesztést adott át Nagy Bálint Vindornyafokon és Várvölgyön. Szerinte a kormány elkötelezett támogatása mellett szükség van a polgármesterek, képviselő-testületek kitartó munkájára és álmaira is.

Péter B. Árpád

A megújult várvölgyi járdaszakaszt Barcza Balázs és Nagy Bálint avatta fel

Fotó: Halász Gábor

Vindornyafokon Hág Attilával, a község első emberével avatott a közlekedési államtitkár, országgyűlési képviselő. Itt fedett tér létesült a sportpályán, amelyhez – az egymillió forintos önerő mellett – a Balatoni Fejlesztési Tanács ötmillió forinttal járult hozzá.

Elkészült az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése is, amelyre 32,7 milliós vissza nem terítendő támogatást biztosított a TOP. Emellett a kistelepülésen kocsiszínt építettek, amelyre a Magyar falu programból (Mfp) nyertek 12 millió forintot. A kivitelezés egy éven át tartott.

Várvölgyön Barcza Balázs polgármesterrel együtt járdát adott át Nagy Bálint. A Kossuth Lajos utcában egy 2021-es belügyminisztériumi pályázatból elnyert mintegy 20 millió forintból s az önkormányzat 3,5 milliós önerejéből végezték el a munkát, amellyel tavaly év végére végeztek a kivitelezők. Itt igényes térkőburkolatot fektettek le, s a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.

Vindornyafokon korszerűsítették az önkormányzati épületeket is, középen Hág Attila és Nagy Bálint
Fotó: Halász Gábor

Nagy Bálint az avatások kapcsán lapunknak elmondta, a kormány fontos célul tűzte ki a falvak s kisvárosok infrastrukturális fejlesztését, amit az Mfp mellett számos további pályázati forrás biztosít az önkormányzatoknak, egyházaknak, civil szervezeteknek, így sorra újulnak meg a közintézmények, utak, járdák és közösségi életet más helyszínei.

– A kormány elkötelezett a vidék mellett, s a nehéz gazdasági helyzet ellenére is folytatja a Magyar falu programot, amely az elmúlt évek legsikeresebb támogatási rendszere – emelte ki a honatya. – Alapja pedig az, hogy a településvezetők által megfogalmazott valódi igényekhez biztosít forrást, természetesen a polgármesterekkel, képviselő-testületekkel együtt tervezve, gondolkodva, dolgozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!