Beruházás

2023.05.18. 13:48

Automatizált csarnokot avattak Nagykanizsán

Teljesen automatizált raktárcsarnokot avattak csütörtökön a Fa-Feri Kft. Magyar utcai telephelyén.

Pásztor András

Képünkön Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő (balról), Horváth Ferenc tulajdonos és Balogh László polgármester az avatást megelőző percekben

Fotó: Szakony Attila

A bútorlapok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég új, 1700 négyzetméteres csarnoka mintegy 9 ezer nagyméretű bútorlap tárolására alkalmas, ráadásul a közel 80 kilogrammos lapok mozgatása, szortírozása is megoldottá vált egy automatizált rendszernek köszönhetően. Az avatáson Horváth Ferenc tulajdonos arról beszélt, hogy a jövőben még pontosabban és gyorsabban szeretnék kiszolgálni partnereiket, s ebben az új raktárcsarnoknak kulcsszerepe lesz.

Balogh László polgármester felidézte, hogy miként fejlődött a Fa-Feri Kft. egyszemélyes vállalkozásból olyan céggé, amely ma mér 120 embernek ad munkát. Mint mondta: a jól prosperáló cég a város jó hírét viszi országszerte és külföldön egyaránt.

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki rámutatott: a gazdaság fejlesztéséhez szoros együttműködésre van szükség a vállalkozók és a kormányzat között.

 

– Ennek a csarnoknak a megépítéséhez is társult pályázati támogatás, de az mit sem érne, ha az itt dolgozók és a vezetők nem lennének elkötelezettek a siker iránt – fogalmazott a képviselő.

A raktárt Fliszár Károly esperes áldotta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!