Lajkó Ferencet 14 év után Bruncsicsné Szekér Andrea követi a poszton

2023.03.03. 17:00

Új elnököt választott a szobakiadók szövetsége Hévízen

Majdnem másfél évtized után új elnököt választott a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. Lajkó Ferencet Bruncsicsné Szekér Andrea váltja a mintegy 30 éve működő szervezet élén.

Péter B. Árpád

Az elnökség távozó és új tagjai a közgyűlés után, a kép jobb oldalán Lajkó Ferenc, középen, fekete felsőben Bruncsicsné Szekér Andrea

Fotó: Péter B. Árpád

A vezetőségválasztó közgyűlésen előbb szakmai előadásokat hallhattak a jelenlévők, akik például az új lakberendezési trendekkel, majd a hévízi tófürdő aktualitásaival ismerkedhettek meg. Ezt követően a nagyradai Cézár Pincészet, valamint a Hotel Európa Fit és az Ensana Hotel újdonságairól hallhattak rövid beszámolót a szervezet tagjai.

A közgyűlés folytatásában új elnököt választottak a hévízi szobakiadók: a majdnem másfél évtizedes szolgálat után visszavonuló Lajkó Ferencet az eddigi alelnök, Bruncsicsné Szekér Andrea követi a poszton.

– 2009 óta képviseltem a hévízi szállásadókat, s bízom benne, hogy sikerrel, nagyon sok fronton – összegzett az egyesület eddigi első embere. – Az érdekérvényesítés és a marketing terén is értékelhető dolgokat tettünk le az asztalra.

A leköszönő elnök arról is beszélt, ebben az időszakban sok mindent megvalósítottak, de a pandémiás évek visszavetették az egyesület munkáját. Ettől függetlenül változatlanul erős szervezetként működik a szobakiadók szövetsége.

– Hévízen régi és erős hagyománya van a szállásadásnak – folytatta Lajkó Ferenc –, így a tapasztalatokat igyekeztünk beépíteni a munkánkba. Természetesen ez a terület is sokat változott az elmúlt időszakban, az online felületekre került át szinte minden, például a bevallás és a számlázás, ami miatt sok új dologgal kellett megismerkednünk. Igyekeztünk a legjobbat kihozni ebből a helyzetből, és országos szinten a turisztikai ügynökséggel karöltve dolgoztunk azon, hogy ez minél jobb és kezelhetőbb legyen tagjaink számára.

Lajkó Ferenc: Változatlanul erős szervezetként működik a szobakiadók szövetsége
Fotós: Péter B. Árpád

Lajkó Ferenc leszögezte: az eredményes működés feltételeként adott volt a közösségi munka, az együttgondolkodás és a sok jó kapcsolat. A volt elnök természetesen marad a szállásadói szektorban, és számíthat rá az egyesület is.

– Átalakult a szobakiadás piaca is – értékelte a turisztikai folyamatokat a leköszönt vezető –, hobbiból ezt már nem lehet művelni. Nagyrészt azok maradnak, akik mindezt komolyan gondolják és szeretik a vendéglátást.

A szövetség elnökségébe Bruncsicsné Szekér Andrea mellett Czigány Hedvig, Fekete István, Biczó Klára, Lajkóné Farkas Csilla, Szakál Zoltánné és Budaváriné Dabóczi Orsolya került. A vezetőségből Lajkó Ferenc, Hürkecz Mariann, Kurucz Gabriella és Verebélyi Vilmos távozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!