Jó ütemben halad az útfejlesztés

2023.02.09. 14:00

Forgalomkorlátozásokra kell számítani őszig Zalaegerszegen, a Kosztolányi utcában

Jó ütemben halad az építkezés Zalaegerszeg egyik legforgalmasabb részén, a Kosztolányi utcában. A tavaly novemberben indult és az idén év végéig tartó beruházásnak köszönhetően két ütemben újul meg, háromsávosra bővül és kétirányúvá válik az utca.

Mozsár Eszter

Jelenleg a színház környékén a csapadékcsatorna rekonstrukcióját végzik

Fotó: Pezzetta Umberto

Ahogy a korábbi sajtótájékoztatón elhangzott, a Kovács Károly tér és a Kosztolányi utca a Mária Magdolna-plébániatemplomtól a Hunyadi utcáig önkormányzati, a Hunyadi utcától a vasútállomásig pedig állami tulajdonban és kezelésben van. A beruházás első üteme az 1,3 kilométer hosszú önkormányzati szakaszt érinti és bruttó 1,8 milliárd forintba kerül, ami TOP- és állami forrásból valósul meg. A nagy volumenű fejlesztés célja a belváros forgalomcsökkentése, s a munkálatok végeztével könnyebben lehet majd megközelíteni a páterdombi városrészt a kórház és a vasútállomás irányából is.

Fotós: Pezzetta Umberto

A projektért felelős alpolgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy jelenleg kevésbé látványos, ám annál intenzívebb munkafolyamat zajlik, ami a közművek cseréjét, felújítását jelenti, köztük a távközlési kábeleket helyezik új aknákba. A két hónapig tartó munka hosszadalmas és költséges, tette hozzá Bali Zoltán.

Fotós: Pezzetta Umberto

- A közelmúltban elkezdték a színháztól délre a csapadékcsatorna rekonstrukcióját, ami érinti a Három Kívánság étterem előtti buszmegállót is, ezért két hónapon át a kormányhivatal épülete előtt lesz az ideiglenes megálló – mondta az alpolgármester. - Ezzel párhuzamosan várhatóan márciusban elkezdődik a Hunyadi utcától a színház előtti részig a szennyvízcsatorna rekonstrukciója is. A Mártírok és a Petőfi utcában használt modern bélelési technológiát használjuk majd, így nem kell felásni az egész csatornarendszert. A napokban kamerázzák és mossák végig ezeket a csatornákat, így előfordulhatnak részleges lezárások a Hunyadi utca és a Béke utca közötti szakaszon, az ottani parkolósáv csak korlátozottan lesz elérhető.

Bali Zoltán hozzátette, a felújítás második üteme a Hunyadi utcától délre eső területeket érinti, nemsokára kiírják az arra vonatkozó közbeszerzési pályázatot. A tervek szerint 2023 végére fejeződik be a teljes beruházás.

 

Korábbi cikkeink a témában:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!