Klubvezetőket szeretnének képezni a közeljövőben

2023.02.27. 16:30

A közigazgatási rendszerről is hallhattak a nyugdíjasok Zalaegerszegen

Mintegy nyolcvan tag részvételével tartotta meg a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség Zala vármegyei szervezete évindító klubvezetői értekezletét hétfőn délelőtt a Megyeházán. A rendezvényen meghívott előadóként dr. Sifter Rózsa főispán szólt a közigazgatási rendszerről, a közigazgatási hivatalok működéséről.

Mozsár Eszter

Dr. Sifter Rózsa főispán tartott előadást a nyugdíjasklubok vezetőinek

Fotó: Pezzetta Umberto

Az éveleji programon dr. Kocsis Gyula, a szövetség megyei elnöke köszöntötte először a jelenlévőket, majd ismertette a napirendi pontokat. Ezt követően dr. Sifter Rózsa nyújtott rövid áttekintést a vármegyei közigazgatásról. A főispán hangsúlyozta, a kormányhivatal vezetőségének is fontos, hogy kapcsolatban maradjanak az idősekkel. A tájékoztatás azért is fontos, hogy minél könnyebben igazodjanak el az ügyek intézése során.

Az előadás után szóba kerültek az év aktuális közösségi rendezvényei, bemutatták a Tekerj a szívedért programot, s köszöntötték kerek évfordulós tagjaikat. Ezen kívül az országos klubelnöki értekezlet beszámolóját hallgathatták meg a szépkorúak. A zalaiak két javaslattal is éltek az országos találkozón, számolt be dr. Kocsis Gyula. Az egyik ilyen felvetés, hogy hozzanak létre egy egészségügyi bizottságot a szervezeten belül, ugyanis számos olyan nyugdíjasklub működik Magyarországon, aminek célja az egészségmegőrzés, a különféle betegséggel küzdők, betegségből felépülők támogatása. Ezen kívül a zalai küldöttség azt szeretné, ha - főleg a kistelepüléseken – olyan oktatássorozatot indítanának, ahol a klubvezetőket képezhetik. Az országos elnökség elfogadta a javaslatot, a megvalósításhoz uniós pályázati forrást keresnek. A tematika kidolgozásához a több mint ötven klubot tömörítő zalai szervezetet kérték fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!