60 millió forint értékben

2023.01.11. 12:00

Két útszakaszt újítottak fel Gosztolán

Nemrégiben két útszakasz felújítását is elvégezték a településen, összesen mintegy 60 millió forint értékben.

Korosa Titanilla

Balogh Bernadett önkormányzati képviselő, Tiszai Zoltán, a kivitelező Zalaroad Kft. képviseletében, Balogh Ferenc, Vigh László és Joós István alpolgármester az egyik megújult szakaszon

Fotó: Korosa Titanilla

A kisgosztolai részen található, két helyrajzi számmal jelölt útszakaszt érintettek a munkálatok. Felújításukra azért volt szükség, mert az ott található ingatlanok gazdára találtak, állandó lakossá váltak a tulajdonosok, számukra könnyítették meg ezzel a közlekedést. 

- Az egyik szakasz 400, a másik 300 méter hosszú, a kivitelező elvégezte a meggyengült útszerkezeten az alap építését, az aszfaltozást és a padkázást - sorolta Balogh Ferenc, Gosztola polgármestere.- A forrást a vidékfejlesztési programban nyertük el. Ezen a részen jelenleg közel 30-an élnek. 

A polgármester hozzátette, hogy egyre többen költöznek Gosztolába, megvásárolják, lakóházzá alakítják a régebbi pincéket. Bíznak benne, hogy így nem lesznek elhanyagolt területek a településen. Jelenleg nincs lakatlan ház a faluban, az állandó lakosságszám 68 fő, és várhatóan emelkedni fog.

Az eseményen jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki elmondta: Gosztola a választókerülete egyik gyöngyszeme, ahol nyaranta az idegenforgalomnak köszönhetően a lakosságszám többszöröse a vendégek száma, közben pedig itt is elkeltek az eladó házak. Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek előre vitték a települést. A helyiek terveihez igyekeznek a jövőben is támogatást biztosítani. 

Arról is szó volt, hogy Gosztola első írásos említésének 755. évfordulója alkalmából 2024-ben jubileumi programsorozatot szerveznek Bánffy hetek elnevezéssel. Balogh Ferenc ennek kapcsán összegezte az elmúlt 15 év legnagyobb eredményeit: az utak mellett megújult az önkormányzati hivatal épülete, elvégezték a járdák, közterületek rendezését, térkövezést, csatornázást, vízelvezetést, villamosítást. Új kerítés került a temetőbe, megújult a kápolna, játszótér épült, és kommunális eszközöket, traktort vásároltak. Mindezen beruházások, fejlesztések együttes értéke megközelíti a 230 millió forintot. A jövőben innovatív fejlesztéseket terveznek a fenntarthatóságot szem előtt tartva, így főtér kialakítását szabadtéri színpaddal, látogatóközpont és kilátó építését. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!