Újabb elismerés

2023.01.27. 11:30

A legkedveltebb borvidéki település lett Zalakaros

A fővárosban megrendezett 5. BorÉRT konferencia keretében csütörtökön Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere Magyarország "Legkedveltebb Borvidéki Települése" díjat vehetett át egy gála keretében. A fürdőváros tehát újabb elismerés büszke tulajdonosa lett.

Benedek Bálint

A fürdőváros díjával, Gyenes Ildikó a verseny egyik szervezője és Novák Ferenc

Fotó: ZH/Ódor László

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével csütörtökön a fővárosi Mezőgazdasági Múzeumban ötödik alkalommal rendezte meg Magyarország borturisztikai és a közvetlen értékesítés erősítésével foglalkozó tematikus napját. A rendezvény programjának alapja a workshop formában szervezett szakmai konferencia. Célja a pincészetek, vendéglátó és szálláshelyek szakembereinek széleskörű tájékoztatása a borturizmus aktuális témáiban. Illetve szó esett még a közvetlen értékesítési lehetőségek bővítéséről, a fejlesztéséhez kapcsolódó aktualitásokról, a jogi környezet változásairól, a pályázati lehetőségekről, a jó gyakorlatokról. A szakmai programot kiegészíti a BorTÚRA elnevezéssel megújult kiállítási és vásári esemény, ahol a nagyközönség a helyszínen virtuálisan, de valóságos borokat kóstolgatva bebarangolhatja az ország borvidékeit.

- A koccintás versenyen a kezdetek óta szerepel a városunk, s rendszerint régió legjobbjai között vagyunk - mondta Novák Ferenc polgármester. - Ennek lényege, hogy minél többen koccintsanak egy helyen és egy időben a borvidéki települések borászaival. A „Legkedveltebb Borvidéki Település” címet pedig azok a települések nyerhetik el ahol – a lélekszámot is figyelembe véve – a legtöbb borász és borkedvelő koccint egy adott időpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!