Búcsúztak az óévtől és köszöntötték az újat

2022.12.30. 17:00

Vigh László Lendva vezetőivel koccintott az eddigi együttműködésre

Az év utolsó napjaiban a néhány éve elindított szokásnak megfelelően találkozott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a település melletti határátkelőnél a szlovéniai vezetőkkel.

Korosa Titanilla

b-j Máthé László, Vigh László és Magyar János a határátkelőnél

Fotó: Korosa Titanilla

A politikus mellett Máthé László lendvai magyar főkonzul, valamint Magyar János, Lendva polgármestere vett részt az óévet búcsúztató és az újat köszöntő találkozón.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta: a 2022-es év elbúcsúztatása és az újév köszöntése megfelelő alkalom a találkozásra. Köszönetet mondott a jelenlévőknek a kiváló együttműködésért az elmúlt, mozgalmas évben.

- Sok minden történt, alighogy túlléptünk a koronavírus-járványon, jött az ukrajnai háború, de a nehézségek ellenére számunkra itt, a magyar-szlovén határ mentén fontos az együttműködés a gazdaság, a kultúra, a sport, a turizmus és más területeken, hisz a földrajzi fekvésünk miatt is egymásra vagyunk utalva. Úgy gondolom, az együttműködés egy mintapéldája, amit mi itt teszünk.

Máthé László megerősítette a politikus gondolatait és szintén köszönetét fejezte ki a jó és szoros kapcsolatért. Mint mondta: elemi bizonyítéka a határ menti közösen való gondolkodásnak, munkának ez az évről évre sorra kerülő találkozó is.

Magyar János először jó egészséget kívánt a határ mindkét oldalán élőknek az új esztendőre, majd arról beszélt, hogy szeretné, ha ez az együttműködés a jelenlévők, illetve a két térség között a jövőben is megmaradna, sőt, újabb területekre is kiterjedne, hiszen a jelen kihívásainak ellenére vannak még további lehetőségek akár a térségek, akár a két ország számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!